lørdag den 10. oktober 2015

Kulturaften i Odense


Sidste fredag var min kæreste og jeg til kulturaften i Odense - det er altid den første fredag i oktober, hvor en masse af byens museer, institutioner, kirker og andre attraktioner byder indenfor. Og så handler det ellers bare om at vælge et par ting ud.

Sidste år var vi f.eks nede i Retten i Odense og overvære en (godt nok fiktiv) retssag; vi har også besøgt en del af byens museer og nogen gange er det også bare fedt og gå rundt og "opleve" byen. Vejret var godt i år - tørvejr og ikke for koldt; til gengæld var vi lidt bombede, så derfor blev det ikke til den helt store by-tur for os. 

Vi var lige forbi Brandts, hvor en af vores rigtig go'e venner bestyrer museumsbutikken og derefter gik turen til Odense Domkirke, hvor Struer Brass Band spillede forsk. klassiske musik stykker. Domkirken er vi begge vilde med og det var en meget meditiativ oplevelse at høre den smukke musik i det fantastisk smukke rum som Domkirken jo i virkeligheden er. Og selvom kirkesæderne ikke indbyder til at slå sig ned i længere tid, så var det helt vidunderligt at sidde og lytte til musikken og glemme alt om tid og sted.

Hver fredag er der det der hedder "Natkirke" i Domkirken; ind i mellem kan vi godt finde på at gå forbi og sidde 10-15 minutter og lytte til den musik, der spilles. Det kan være harpe, violin eller andet, men altid smuk klassisk musik, der indbyder til eftertanke og ro. 
Min kæreste og jeg har så også den tradition, at vi efter et besøg i natkirken, gerne slutter af med en månedens øl på Bryggeriet Flakhaven. Så mer' hellge er vi altså heller ikke :-)

Du kan læse mere om natkirke i Domkirken på http://odense-domkirke.dk/page/294/natkirken

Ingen kommentarer:

Send en kommentar